Home / Kozijnen / Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud. Deze kozijnen zijn van geperst materiaal, dat weersbestendig en hard is. De kozijnen worden gemaakt van polyvinylchloride (Pvc). Kunststof kozijnen zijn gebruiksvriendelijk en gaan in principe een leven lang mee. De onderhoudsvriendelijkheid is de hoofdreden waarom kozijnen van hout tegenwoordig vaak vervangen worden door die van kunststof.

Hoogwaardige kwaliteit

Kunststof kozijnen zijn gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit kunststof. Een ingewikkeld productieproces gaat er aan vooraf en levert uiteindelijk duurzame kunststof op, dat niet verweert en weersbestendig is. Kunststof kozijnen kunnen aangebracht worden in ramen en deuren en overal waar een kozijn nodig is. Eenmaal aangebracht heb je er geen omkijken meer naar, behalve dat je er nog wel eens een doekje over heen moet halen.

Er zijn veel verschillende soorten en kleuren kunststof verkrijgbaar. Er zijn kozijnen die op het oog niet onder doen voor houten kozijnen. Met een gelijkende houtstructuur zijn ze bijna niet van echt hout te onderscheiden. Veel van deze kozijnen worden standaard al met HR++ dubbel glas geleverd. Dit zijn energievriendelijke kozijnen waar glas en hang en sluitwerk al aan zit. Er zijn diverse uitvoeringsmogelijkheden voor deze duurzame kozijnen. Het is ook een fabeltje dat kunststof kozijnen niet isoleren. De wetenschap ontwikkelt door en de huidige Pvc kozijnen hebben een bepaalde holle structuur, die goed isoleert. Vraag er naar.

Plaatsing kunststof kozijnen

De plaatsing van kunststof kozijnen kun je het beste door de vakman laten doen. Wanneer je nauwkeurig de maten opneemt van je deuren en ramen, bespreek je daarna met de vakman samen welke uitvoering van kozijnen het moet worden. Dan zal de kozijnenzetter deze gewenste kozijnen maken of bestellen en de plaatsing voor zijn rekening nemen. Meestal komt hij ter plekke even kijken hoe de ramen en deuren er bij jou uitzien en de precieze afmetingen nalopen. Je kunt dan ook advies krijgen over wat er het beste te realiseren is conform je wensen.

Voor je de opdracht voor het plaatsen van kozijnen uit handen geeft aan een kozijnenspecialist, moet je eerst het samen eens worden over de prijs. Het is handig om van te voren een prijsopgave te vragen. Hier kun je dan nog even over onderhandelen. Er zijn standaard afmetingen kozijnen voor ramen en deuren, maar je kunt ze ook op maat laten maken. Een standaardafmeting kozijn is vaak op voorraad. Vanzelfsprekend duurt het op maat laten maken van kozijnen wat langer. Het resultaat wordt prachtig en het feit dat je jarenlang niet hoeft te schilderen, is wel een investering in mooie kunststof kozijnen waard.

Offerte aanvragen